24.2.2017 EDUSKUNTATIEDOTUS

Paloniemi puolusti Etyjissä kehitysyhteistyötä ja ihmisoikeuksia

Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) puolusti kehitysyhteistyötä ja erityisesti naisten ja tyttöjen seksuaaliterveyspalveluita puhuessaan Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunnossa Itävallan Wienissä torstai-iltana 23. helmikuuta.

”Samat tahot, jotka sanovat, että pakolaiskriisin syihin pitää puuttua lähtömaissa ja ongelma hoitaa lähialueilla, haluavat leikata kehitysyhteistyön ja YK:n pakolaisjärjestön rahoitusta eli viedä pakolaisten lähtö- ja naapurimailta työkalut ongelman hoitamiseen”, Paloniemi totesi.

Hän muistutti, että tutkitusti vauraimpia ja vakaimpia yhteiskuntia ovat ne, joissa naiset ja tytöt pääsevät kouluun ja osallistumaan yhteiskunnalliseen elämään sen täysivaltaisina jäseninä.

”Jos kiellämme kehittyvien maiden naisilta ja tytöiltä ehkäisyneuvonnan, perhesuunnittelun ja mahdollisuuden turvalliseen aborttiin, se on yhtä fiksua kuin ampuisi omaan jalkaansa”, hän jatkoi.

Paloniemi oli huolissaan kehityksestä, jossa itsenäisten valtioiden rajojen koskemattomuutta loukataan ja ihmisoikeusrikkomuksia katsotaan läpi sormien.

”Kansainväliset ihmisoikeussopimukset on laadittu suojelemaan meiltä sodan kauhuilta, diktatuurilta ja syrjinnältä. Rauha ja vakaus kulkevat rinta rinnan ihmisoikeuksien kunnioittamisen kanssa. Siksi ihmisoikeuksia pitää puolustaa varsinkin näinä aikoina, kun populistiset ja nationalistiset äänenpainot uhkaavat perusarvojamme”, Paloniemi totesi.

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto pidetään Itävallan Wienissä 23.–24.2.2017. Kokoukseen osallistuvat Paloniemen lisäksi kansanedustajat Kimmo Kivelä (valtuuskunnan varapj., ps.), Ilkka Kanerva (kok.), Krista Kiuru (sd.) ja Mika Raatikainen (ps.).

Lisätiedot:
Kansanedustaja Aila Paloniemi 050 511 3067

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top