27.4.2017 Tiedote

Kansanedustaja Aila Paloniemi: Opetusministeri on ammattikorkeakouluille selityksen velkaa 

Kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) on tuohtunut ammattikorkeakoulujen jatkuvasta sivuuttamisesta opetus- ja kulttuuriministeriön tekemässä kehittämistyössä sekä lisäpanostusten jakamisessa. Paloniemi vaatiikin opetusministeri Sanni Grahn-Laasosta kertomaan, mikä on opetusministeriön AMK-visio, jos sellaista edes on. Paloniemen mukaan ammattikorkeakoulut on siirrettävä paitsiosta keskeiseen rooliin tutkimus- ja koulutuspolitiikassa.

-Puoliväliriihessä annettiin lisärahoitusta kaikille muille oppilaitoksille paitsi ammattikorkeakouluille. Tämä on selkeä osoitus siitä, että ammattikorkeakoulujen merkitystä ei tunnisteta eikä arvosteta Suomen koulutusjärjestelmässä.

-Ammattikorkeakoulujen puolestapuhujat ovat turhaan vaatineet vahvaa panosta ja selkeää linjaa ammattikorkeakoulujen kehittämiseen. Opetusministeriön passiivisuus asiassa on hälyttävää, Paloniemi toteaa. 

Aila Paloniemi muistuttaa, että korkeatasoisilla ammattikorkeakouluillamme on merkittävä rooli yhteiskunnan, työelämän ja alueiden kehittämisessä, uusien tuotteiden ja palvelujen luomisessa sekä yritysten kansainvälistymisessä. Myös ammattikorkeakoulujen vetovoima nuorten parissa on voimakas: Esimerkiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulu päihittää tuoreissa vetovoimatilastoissa niin Aalto yliopiston kuin Jyväskylän, Turun ja Tampereenkin yliopistot.

-Puoliväliriihen jälkeen on kysyttävä, onko ammattikorkeakouluilla mitään roolia opetusministeriön korkeakouluvisiossa? Opetusministerin AMK-linja on jäänyt hyvin epäselväksi, ihmettelee Paloniemi.

-Toivon, ettei opetusministerin salkussa ole ammattikorkeakoulujen mentävää reikää, sillä siltä asia nyt näyttää. Pyydän opetusministeriä selventämään linjaansa pian ja vastaamaan AMK-kentän kasvavaan huoleen. Koko hallituksen on ryhdistäydyttävä asiassa, Paloniemi toteaa.

Lisätiedot: kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) p. 050 511 3067

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top