20.6.2017 Tiedote

Keskustan Aila Paloniemi: Ammattikorkeakoulujen pääomitus on kaivattu linjanmuutos

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan sivistys- ja tiedejaoston jäsen Aila Paloniemi iloitsee talouspoliittisen ministerivaliokunnan ratkaisusta pääomittaa ammattikorkeakouluja. Päätös on tulosta laajalla rintamalla tehdystä sitkeästä vaikuttamistyöstä, jonka tuloksena ammattikorkeakoulut saivat vihdoinkin tarvitsemansa kädenojennuksen. Ammattikorkeakoulujen voimavarat eivät Paloniemen mukaan ole kuitenkaan vielä riittävällä tasolla.

- Päätöksen myötä valtio osallistuu ammattikorkeakoulujen pääomitukseen vastinrahalla, jota jaetaan 24 miljoonaa euroa. Tämä on hyvä käänne koko vuosikymmenen jatkuneeseen korpivaellukseen. 

- On tärkeää, että tuen maksimisumma yhdelle ammattikorkeakoululle suostuttiin rajaamaan neljään miljoonaan euroon per ammattikorkeakoulu. Rajauksen myötä mahdollisimman moni ammattikorkeakoulu voi saada osuutensa, eikä vain suurimman ja vahvimman oikeus toteudu.

Aila Paloniemi kiittää etenkin ammattikorkeakoulujen johtajia ja henkilökuntaa aktiivisesta vaikuttamistyöstä ja yhteydenpidosta päättäjiin. Päivän hyvä päätös on laajapohjaisen vaikuttamistyön tulosta.

-  Ammattikorkeakoulut nostettiin mopen osilta saamapuolelle kovalla työllä. Vaikka nyt saimmekin kaivattua helpotusta AMK-sektorille, emme saa tyytyä näihin sinänsä hyviin päätöksiin. 

-  Ammattikorkeakouluissa tehty tutkimus, kehitys- ja innovaatiotoiminta sekä osaavien ammattilaisten kouluttaminen ovat Suomen kasvulle, työllisyydelle ja menestykselle äärimmäisen tärkeitä.

-   Toivottavasti tämä päätös heijastelee suunnanmuutosta niin, että ammattikorkeakoulujen rooli koko innovaatioekosysteemissä ymmärretään myös valtiovallan pöydissä nykyistä paremmin, huomauttaa Paloniemi. 
Lisätietoja: Aila Paloniemi, kansanedustaja, Valtiovarainvaliokunnan sivistys-ja tiedejaoston jäsen, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen pj

p. 050 511 3067
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top