18.8.2017 Tiedote: Harrastajateatterit ovat upea ylisukupolvinen voimavara koko maassa

-Taide laajasti nähtynä on yhteiskunnallisen kehityksen strateginen voimavara. Se on myös kulttuurisesti vahva yhteisöllinen voimavara, muistutti kansanedustaja, Suomen Harrastajateatteriliiton puheenjohtaja Aila Paloniemi Harrastajateatterikesän avajaispuheessaan Jyväskylässä.

-Luovaan hyvinvointiyhteiskuntaan kuuluu taiteen ja kulttuurin edistäminen ja niiden edellytysten kehittäminen. Luovuuden vaaliminen ja siihen kannustaminen on perusta yhteisön kehittämiselle sen kaikilla alueilla.

Paloniemen mukaan suomalainen harrastajateatteritoiminta on maailmanlaajuisesti mitattuna poikkeuksellisen laajaa. Harrastajateatteri on enemmän kuin vain harrastus. -Harrastajateatteri yhdistää monissa kunnissa kokonaisia kyläyhteisöjä ja sukupolvia. Harrastajateatteri on myös erinomaista nuorisotyötä, syrjäytymisen ehkäisyä ja samalla vaikuttava yhteisöllisyyden ja sosiaalisen pääoman tarjoaja, kuvasi Paloniemi.  

-Teatteri on käsittelytavan vapauden, mahdollisuuksien ja mielikuvituksen vuoksi myös vahva oppimisen väline. Se on myös käyttökelpoinen tapa tutkia elämään liittyviä ilmiöitä. Teatteri on tämän lisäksi oiva keino vaikuttaa asenteisiin, käsityksiin, ajattelutapaan ja kansalaisten toimintaan, summasi Paloniemi teatterin merkitystä.

Harrastajateatterikesä järjestetään toista kertaa Jyväskylässä 18.-20.2017. Yhteistyökumppanina Suomen Harrastajateatteriliitolla on Jyväskylän kaupunginteatteri ja Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut.

Lisätiedot: kansanedustaja, Suomen Harrastajateatteriliiton pj Aila Paloniemi p. 050- 511 3067

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top