3.10.2017 EDUSKUNTATIEDOTUS

Suomi nostaa vammaisten oikeuksia esiin Etyj-kokouksessa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen syysistunto pidetään Andorrassa 3.–5.10.2017. Kokouksessa Etyj-maiden kansanedustajat keskustelevat muun muassa kyberturvallisuudesta, ilmastonmuutoksesta ja Välimeren turvallisuustilanteesta.

Suomen valtuuskunta järjestää kokouksen yhteydessä oheistapahtuman vammaisten oikeuksista yhteistyössä Etyjin demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimiston Odihrin kanssa. Vammaisten oikeudet olivat yksi kärkiteemoista, kun Suomi viime vuonna toimi hallitustenvälisen Etyjin inhimillisen ulottuvuuden toimeenpanokomitean puheenjohtajana. Oheistapahtuman avauspuheenvuoron pitää Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Aila Paloniemi (kesk.).

Palonniemen lisäksi Andorran Etyj-kokoukseen osallistuvat Kimmo Kivelä (valtuuskunnan varapj. si.), Ilkka Kanerva (kok.), Krista Kiuru (sd.) ja Mika Raatikainen (ps.). 

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Lisätiedot:
Kansainvälisten asiain neuvos Gunilla Carlander 050 324 3019

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top