5.10.2017 EDUSKUNTATIEDOTUS

Paloniemi Etyjissä: Koulutus luo vakautta ja hyvinvointia

”Koulutuksen tasa-arvo ja saavutettavuus ovat tärkeitä askelia tiellä yhteiskunnalliseen vakauteen ja hyvinvointiin”, totesi Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja Aila Paloniemi (kesk.) Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen syysistunnossa Andorrassa torstaina.

Koulujärjestelmiä on yhtä monenlaisia kuin Etyjissä on osallistujavaltioita, ja kaikilla on omat vahvuutensa.

”Suomessa maksutonta koulutusta pidetään hyvinvointiyhteiskunnan yhtenä kulmakivenä. Tasa-arvon lisäksi järjestelmämme vahvuus ovat korkeasti koulutetut ja motivoituneet opettajat. Valitettavasti maailmassa on yhä maita, joissa naisten ja tyttöjen koulunkäynti ei ole samanlainen itsestäänselvyys kuin meillä.”

Paloniemi muistutti, että koululla on mahdollisuus muokata tulevien sukupolvien asenteita. Koulu voi opettaa kunnioittamaan ja suvaitsemaan erilaisuutta mutta myös kriittistä ajattelua.

”Erityisen tärkeää nykyaikana on medialukutaito. Median murroksessa on yhä tärkeämpää, että ihmiset osaisivat esimerkiksi erottaa propagandan sananvapautta kuitenkin samaan aikaan kunnioittaen”, hän mainitsi.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Yleiskokous on koolla Andorrassa 3.–5.10.2018. Palonniemen lisäksi Andorran Etyj-kokoukseen osallistuvat Kimmo Kivelä (valtuuskunnan varapj. si.), Ilkka Kanerva (kok.) ja Mika Raatikainen (ps.).

Lisätiedot: 
Kansanedustaja Aila Paloniemi 050 511 3067

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top