20.11.2017 Tiedote Kesk. Paloniemi: Lastensuojelun työntekijöiden asiakasmäärä lakiin

Keskustan jyväskyläläinen kansanedustaja ja Perhehoitoliiton puheenjohtaja Aila Paloniemi vaatii lastensuojelun työntekijöiden asiakasmäärän kirjaamista kiireellisesti lakiin. Suomessa yhtä työntekijää kohti saattaa olla jopa 80 asiakasta, joista valtaosalla voi olla paitsi neurologisia ongelmia, myös traumoja ja kiintymyssuhteen häiriöitä.

Paloniemi on saanut hätähuutoisia yhteydenottoja kokeneilta lastensuojelun työntekijöiltä. He kuvaavat työolojaan kaoottisiksi.

- Lasten lisäksi yhden työntekijän pitää vastata lasten laajasta lähipiiristä. Pitää tukea vanhemmuutta ja sopia tapaamisista virkamiesten ja asiantuntijoiden kanssa. Moni joutuu lisäksi tekemään asiakastyön yksin, mikä heikentää nuorempien alalle tulleiden mahdollisuutta oppia kokeneemmilta kollegoilta.

Paloniemelle on kerrottu, että moni pienessä työyhteisössä työtä tekevä on uupunut ja suunnittelee hakevansa töitä muualta. Hän toivookin, että mallia otettaisiin naapurista.

- Ruotsissa on kirjattu lakiin, että yhdellä työntekijällä saa olla enintään 35 asiakasta. Meillä on jääty saivartelemaan sitä, että asiakasmäärää on vaikea määrittää yksiselitteisesti, koska työtehtävät ovat erilaisia eri yksiköissä. Tässä ei ole mitään järkeä, Paloniemi huomauttaa. Tänään maanantaina vietetään lapsen oikeuksien päivää.

Lisätiedot: Aila Paloniemi kansanedustaja (kesk.) 050 5113067

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top