12.12.2017 Tiedote

Keskustalaiset iloitsevat nuorten urheilijoiden tuesta

Keskustalaiset sivistysvaliokunnan ja valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston jäsenet iloitsevat, että eduskunnan budjetissa päädyttiin lisäämään nuorten urheilijoiden tukemiseen lähes miljoona euroa.

965 000 euron lisäys koostuu 500 000 euron lisäyksestä urheilija-apurahoihin, 300 000 lisäyksestä akatemiatoimintaan sekä 165 000 euron lisäyksestä URA-säätiön jakamiin apurahoihin. Eduskunta teki lisäykset nyt toista kertaa peräkkäin.

- Nuorten urheilijoiden taloudellinen tilanne on monessa tapauksessa kestämätön. Näillä panostuksilla saadaan parhaimmillaan isoja asioita aikaan, kun esimerkiksi apurahan myötä täysipäiväisempi urheilu mahdollistuu yhä useammalle nuorelle, keskustalaiset toteavat.

- Se että eduskunta tekee lisäyksen nyt toista kertaa peräkkäin, on vahva merkki ministeriölle siitä, että lisäykset kannattaa sisällyttää jo hallituksen esitykseen. Tarvitsemme 100-vuotiaaseen Suomeen menestyviä urheilijoita, jotka toimivat esikuvina ja innostavat uusia nuoria liikunnalliseen elämäntapaan. Harrastamisen pitää olla mahdollista kaikille vanhempien varallisuudesta riippumatta.

Keskustalaiset kiittelevät myös hallituskumppaneita ja kaikkia eduskuntapuolueita tuesta tärkeälle asialle. Urheilijoiden asia on koettu tärkeäksi yli puoluerajojen.

Keskustalaiset sivistysvaliokunnan jäsenet:

Tuomo Puumala, pj
Hanna Kosonen,
Marisanna Jarva,
Ulla Parviainen,
Pekka Puska

Sivistys- ja tiedejaoston keskustalaiset jäsenet:

Aila Paloniemi,
Timo Korhonen

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top