21.2.2018 EDUSKUNTATIEDOTUS RIKSDAGSINFORMATIONEN

Etyjin parlamentaarikot kokoontuvat Wienissä

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto pidetään Itävallan Wienissä 22.–23.2.2017. Kokouksessa keskustellaan muun muassa valeuutisten demokratialle muodostamista uhkista, ilmastonmuutoksesta, terrorismista ja maahanmuutosta.

Kokouksessa kuullaan myös yleiskokouksen puheenjohtajan ja pääsihteerit katsaukset sekä hallitustenvälisen Etyjin puheenjohtamaan Italian edustajan esitys puheenjohtajakauden teemoista. Italian puheenjohtajuuskauteen vaikuttaa se, että maassa järjestetään parlamenttivaalit 4. maaliskuuta. Etyjin parlamentaarinen yleiskokous tarkkailee vaaleja. Vaalitarkkailuoperaatioon osallistuu Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.).

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto järjestetään Wienissä Itävallassa 22.–23.2.2018. Kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Aila Paloniemi (valtuuskunnan pj., kesk.), Kimmo Kivelä (varapj., sin.), Etyjin yleiskokouksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.), Markku Rossi (kesk.), Pekka Haavisto (vihr.) ja Ilkka Kantola (sd.).

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Lisätiedot:
Kansainvälisten asiain neuvos Gunilla Carlander 050 324 3019

Lisätietoja Suomen valtuuskunnasta eduskunta.fi –palvelussa:
https://www.eduskunta.fi/FI/kansainvalinentoiminta/Etyj_valtuuskunta/Sivut/default.aspx

Kokouksen ohjelma OSCE PA:n sivuilla:
http://www.oscepa.org/meetings/winter-meetings/2018

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top