22.3.2018 Tiedote

Aila Paloniemi valittiin Itlan ensimmäisen valtuuskunnan puheenjohtajaksi

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön (Itla) valtuuskunta kokoontui ensimmäisen kerran keskiviikkona 21.3.2018. Kansanedustajista koostuvan valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin Aila Paloniemi (kesk.). Varapuheenjohtajaksi valittiin Sari Sarkomaa (kok.).

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa asuvien lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja asemaa sekä hyvää tulevaisuutta. Säätiö edistää ja tukee myös vanhemmuutta sekä lasten kasvuoloja ja kasvatusta.

Valtuuskunnan eduskunta nimesi täysistunnossa 23.2.2018. Säätiön sääntöjen mukaan valtuuskunnan tehtävänä on seurata, tukea ja edistää säätiön toimintaa. Lakisääteisenä tehtävänä on antaa vuosittain säätiön toiminnasta kertomus eduskunnan puhemiesneuvostolle. Lisäksi valtuuskunta mm. valitsee säätiön hallituksen jäsenet ja varajäsenet ja voi erottaa nämä kesken toimikauden. Säätiön sääntöjä voidaan muuttaa tai säätiö purkaa vain valtuuskunnan määräenemmistön sitä puoltaessa.  

Eduskunta päätti satavuotisjuhlaistunnossa 5.12.2017 tukea lasten hyvinvointia ja yhdenvertaista kehitystä. Päätös kohdistettiin Itlalle pääomittamalla Itlan toimintaa 50 miljoonalla eurolla sekä asettamalle Itlalle kansanedustajista koostuva valtuuskunta.

"Itlalla, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiöllä on merkittävä rooli luodessaan koko maahan tutkittuun tietoon perustuvia vaikuttavia menetelmiä lasten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Tutkimusta ja uusia menetelmiä tarvitaan kipeästi vanhojen kirjavien käytänteiden tilalle, jotta hyvinvoinnin vajeita voidaan taklata tehokkaammin", sanoo Itlan valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.). "Tartun suurella innostuksella uuteen tehtävään", Paloniemi iloitsee.

Itlan alkuperäiset perustajat ovat sosiaali- ja terveysministeriö sekä Lastensuojelun Keskusliitto. Eduskunnan juhlapäätöksen ja sääntömuutoksen seurauksena säätiö siirtyi perustajäseniltä eduskunnan ohjaukseen. Itla perustettiin vuonna 1987 Suomen itsenäisyyden 70-vuotisjuhlan yhteydessä.

Lisätietoja:

Säätiön asiamies Petra Kouvonen, puh. 041 455 2280Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Valtuuskunnan puheenjohtaja Aila Paloniemi, puh. 09 432 3067Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Valtuuskunnan kokoonpano:

Jäsenet

1. Tiina Elovaara (sin.)

2. Arja Juvonen (ps.)

3. Antti Kurvinen (kesk.)

4. Johanna Ojala-Niemelä (sd.)

5. Aila Paloniemi (kesk.)

6. Sari Sarkomaa (kok.)

7. Satu Taavitsainen (sd.)

8. Mari-Leena Talvitie (kok.)

9. Mirja Vehkaperä (kesk.)

 

Varajäsenet

1. Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.)

2. Petri Honkonen (kesk.)

3. Ari Jalonen (sin.)

4. Niilo Keränen (kesk.)

5. Suna Kymäläinen (sd.)

6. Jari Myllykoski (vas.)

7. Sari Raassina (kok.)

8. Veronica Rehn-Kivi (r.)

9. Kari Tolvanen (kok.)

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top