1.5.2018 Aila Paloniemi Jyväskylän Speaker´s Cornerissa:

SDP:ltä ei ole saatu vastausta Keskustan ”vastavälikysymykseen”

”Keskusta julkaisi vappuna vastavälikysymyksen erityisesti SDP:lle. Kysyimme, millä keinoilla SDP parantaisi työllisyyttä ja talouskasvua, kun hallituksen toimet eivät sille kelpaa. Me emme ole saaneet tähän mitään konkreettista vastausta”, Paloniemi sanoi.

”On syytä kysyä myös SDP:ltä, miksi puolue ”unohti ”omassa eduskuntavaaliohjelmassaan linjaamansa leikkaukset. He olisivat leikanneet ohjelmassaan neljä miljardia euroa valtiontalouden sopeutusta varten ja 250 miljoonaa euroa säästöihin koulutuksesta. Miksei siitä nyt uskalleta puhua?”, Paloniemi kysyy. 

Paloniemen mukaan maakunta- soteuudistuksen kaataminen olisi järjetöntä.

 ”Meille keskustalaisille uudistuksessa on kyse ihmisten perustavaa laatua olevasta tasa-arvosta. Tätä mieltä oli myös eduskunnan perustuslakivaliokunta tähdentäessään viime kesäkuussa, että uudistus on välttämätön ja kiireellinen. Maakunta- ja soteuudistuksen tavoitteiden toteutuminen edellyttää muutoksen vahvaa toimeenpanoa maakunnissa ja valtioneuvostossa. Ja tasan tässä järjestyksessä. Maakuntien eri puolueita edustavat päättäjät ja sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaiset eivät tarvitse tietoista epävarmuuden lietsomista, maton vetämistä jalkojen alta”, Paloniemi jyrähtää.  

”Sen sijaan meidän on käytävä avointa keskustelua siitä, kuinka sote- maakuntauudistuksesta tehdään yhdessä mahdollisimman hyvä koko Suomessa. On oppositiolta suurta sumutusta ja ihmisten harhaanjohtamista väittää, että nyt valmistellun ratkaisun tilalle voitaisiin jostain apteekin hyllyltä nykäistä kuin tyhjästä uusi ehdotus. Perustuslakivaliokunta hylkäsi viime kaudella silloisen hallituksen ajaman suurkunta- ja myöhemmin kuntayhtymämallin. Kohti maalia menossa oleva malli on perustuslakivaliokunnan ja myös valtaosa asiantuntijoista hyväksyy sen”, Paloniemi muistuttaa. 

Paloniemen mukaan Sipilän hallitus on tehnyt sen mitä on luvannut. Suomeen on syntynyt yli 90 000 uutta työpaikkaa ja lisää syntyy koko ajan. Työllisyysaste on saavuttamassa 72 prosentin rajan kuten tavoiteltiin. Valtiontaloutta on kohennettu, velkaantuminen taittuu, vienti vetää ja Suomeen investoidaan nyt aivan toiseen tahtiin kuin edellisen hallituksen aikana.

”Joutuukin kysymään, mikä tässä nyt oppositiota niin kovasti nyppii? Miksi opposition mielestä kaikki hyvä on ”väärin sammutettu”? Miksi oppositiolta ei saada vedenpitävää vaihtoehtoa räksytyksen sijaan?”, Paloniemi ihmettelee.

 Lisätietoja: Aila Paloniemi, 050-511 3067

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top