Kesk. Paloniemi: AMK-tuen jakokriteerit kannattaisi uudistaa

Kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.): Ammattikorkeakouluille tukea tutkimus- ja kehitystoiminnan vahvistamiseksi - Jakokriteereiden uudistamista kannattaisi pohtia

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) esittää, että ammattikorkeakoulujen budjetissa saaman tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen jakokriteereitä kannattaisi miettiä palkitsemisnäkökulmastakin.

Ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnalle osoitettiin hallituksen budjettiriihessä 5 miljoonan euron lisärahoitus. Summa on sama kuin viime vuonnakin. Hallitusta on syytä kiittää näistä TKI-panostuksista, joita erityisen kipeästi tarvitaan nimenomaan ammattikorkeakouluissa.

Ammattikorkeakoulujen perusrahoitus on vuosien mittaan laskenut tuntuvasti eikä TKI-toimintaan ole ollut tarpeeksi resursseja. Kuitenkin maamme ammattikorkeakoulut tekevät arvokasta soveltavaa työtä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiosektorilla. TKI-työ on myös olennainen osa koulutuksen laadun parantamista.

Se mistä ammattikorkeakouluilta kuuluu kritiikkiä, on tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen hakumenettely. Se on byrokraattinen ja raskas ja vie paljon aikaa hakijoilta. 5 miljoonan euron jakamisen perusteet koko maan ammattikorkeakouluille tulisi myös pohtia perusteellisesti.

Tasajaolla tuki oppilaitosta kohti jää hyvin pieneksi. Kannattaisi luoda järjestelmä, jonka aikana osa ammattikorkeakouluista saisi vuorollaan tuntuvamman summan käyttöönsä. Jakokriteereissä tulisi ottaa huomioon myös tki-työn laajuus ja laatu ja palkita tehdystä työstä, esittää Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk).

Lisätiedot: Aila Paloniemi, kansanedustaja (kesk.), p. 050 511 3067

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top