Jyväskylän kaupungin päättäjiä osallistuu Vie vanhus ulos -kampanjaan

Kampanja huipentuu vanhustenviikolla valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään 11. lokakuuta. Jyväskylän kaupungin päättäjiä jalkautuu palveluasumisen toimintayksiköihin tapaamaan asukkaita ja ulkoilemaan heidän kanssaan.

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos –kampanjalla kannustetaan vapaaehtoisia iäkkäiden ulkoiluystäviksi. Kampanja on käynnissä kuukauden ajan 11.9-11.10. Kampanja edistää niiden ikääntyneiden ulkoilua, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti. Vie vanhus ulos-kampanja järjestetään nyt seitsemättä kertaa.

Kampanja huipentuu vanhustenviikolla valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään 11. lokakuuta.

Kaupunginjohtoa ja päättäjiä haastettiin antamaan aikaansa iäkkäille kaupunkilaisille

Jyväskylän vanhuspalveluista haastettiin Jyväskylän kaupunginvaltuusto, kaupungin johtoryhmä sekä perusturvalautakunnan jäsenet osallistumaan valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään.

-Osallistua voi antamalla tunnin aikaansa ulkoiluun tai jutusteluun palveluasumisen asiakkaan kanssa. Monet vanhukset eivät pääse tai uskalla lähteä ulos yksin heikentyneen liikkumiskyvyn tai muistiongelman takia, kertoo vanhuspalvelujen palvelujohtaja Maarit Raappana.

Jyväskylän kaupungin päättäjistä 12 henkilöä on ottanut haasteen vastaan ja he jalkautuvat Jyväskylän palveluasumisen toimintayksiköihin tapaamaan asukkaita ja ulkoilemaan heidän kanssaan.

-Osallistumalla tuotetaan hyvää mieltä Jyväskylän ikääntyneille ja nähdään palveluasumisen arjen kulkua asiakkaan kanssa. Olemme iloisia, että valtuutettumme ottivat haasteen vastaan, kiittää Maarit Raappana.

Vanhuspalveluissa toivotetaan aina tervetulleeksi vapaaehtoiset ulkoilukaverit

Ulkoilu luonnossa vaikuttaa merkittäväksi hyvinvointiin tuottaen iloa ja mielen piristystä. Tutkimusten mukaan luonnossa liikkuminen parantaa myös keskittymiskykyä ja unen laatua. Palvelukodeissa ja kotihoidossa asuvien ikäihmisten on päästävä myös nauttimaan ulkoilusta, ympäristöstä ja vuodenaikojen vaihtelusta. Jyväskylän vanhuspalvelujen toimintayksiköissä vierailee säännöllisesti vapaaehtoistoimijoita ulkoilemassa ja seurustelemassa ikäihmisten kanssa. Ulkoilukavereita kaivataan kuitenkin kovasti lisää. 

-Vanhuspalveluihin on tärkeää järjestää nykyistä enemmän ulkoiluapua asukkaille. Tartun mielihyvin Jyväskylän vanhuspalveluiden haasteeseen ja osallistun ikäihmisten tukena ulkoilemiseen Piippurannan ryhmäkodeilla, sanoo jyväskyläläinen kansanedustaja Aila Paloniemi.

Lisätietoa: koordinaattori Sanna Siniluhta, vanhuspalvelut  p. 014 266 3858, palvelujohtaja Maarit Raappana, vanhuspalvelut p. 014 266 3634

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top