Tiedote: Kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.): Osa opiskelijoista katoaa ”maan alle” syytä kertomatta.

Keskustan jyväskyläläinen kansanedustaja Aila Paloniemi vaatii nopeita toimia ammatillisen koulutuksen keskeyttämisten ehkäisyyn. Esimerkiksi Jyväskylän Gradiassa on viime vuoden aikana lopettanut opintonsa 147 opiskelijaa syytä kertomatta, määrä on puolet enemmän kuin edellisenä vuonna (KSML 1.12.) Keskeyttämisille ei ole yhtä syytä. Taustalta löytyy kuitenkin usein vaikeuksia henkilökohtaisessa elämässä, heikkoa koulumenestystä ja arvottomuuden tunnetta. Kun opiskelumotivaatio laskee eikä oppilaitoksilla ole mahdollisuutta ottaa koppia lopettamista suunnittelevista, kierre syvenee. Monen kohdalla se johtaa koulutuksen keskeyttämiseen ja muihin vaikeuksiin elämänhallinnassa.

-Kyse on paitsi näiden nuorten tunnistamisesta, myös kyvystä ymmärtää nuoren elämäntilanne ja mielessä vellovat huolet. Niihin tulee myös saada oikea-aikaista apua, sanoo Paloniemi. - Meillä ei ole varaa kadottaa yhtäkään nuorta. Satsaaminen nuorten kuulemiseen, ohjaamiseen ja aikuisen tukeen tuo sijoitetut resurssit moninkertaisesti takaisin. Järjestöt voivat olla tässä oppilaitosten tukena.

 Myös vanhempien tulisi olla kiinnostuneita nuortensa huolista ja antaa vahvempaa tukea nuoren opiskeluun ja elämänhallintaan, Paloniemi esittää.

 Lisätiedot: Aila Paloniemi kansanedustaja (kesk.) p 050-511 3067

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top