Tiedote: Kesk. Paloniemi: Tietopolitiikalla päätämme, miten tietoa käytämme

Robotiikka, tekoäly ja digi auttavat meitä määrittelemään helposti vaikkapa sen, miten arvioidaan ihmisen elämänkaarta. Tietoja yhdistelemällä voidaan ennustaa sairastavuutta, hoitotarpeita, sosiaaliavun tarpeita.

Tietopolitiikkaa tarvitaan siihen, miten tätä tietoa päätetään hankkia ja käyttää.

Tätä korosti keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi eduskunnassa käydyssä lähetekeskustelussa valtioneuvoston tietopoliittisesta selonteosta.

- Vain vahvalla tietopolitiikalla me poliitikot pystymme olemaan myös vahvoja päättäjiä: tekemään kerätyn ja analysoidun datan pohjalta oikeita ja oikea-aikaisia päätöksiä.

Paloniemi korosti pitämässään keskustan eduskuntaryhmän ryhmäpuheessa, että jokainen ihminen on pidettävä mukana myös tietopolitiikan haasteissa.

- Olennaista on, että kaikkien tietopoliittisista valmiuksista huolehditaan. Myös meikäläisten, jotka eivät ehkä ole, tai halua olla, koko ajan teknologisten ratkaisujen aallonharjalla, Paloniemi huomautti.

Hän muistutti myös, että eettisesti käytettynä tekoäly, robotiikka ja alustatalous luovat kivijalkaa monimuotoiselle rajat ylittävälle yritystoiminnalle.

- Parhaimmillaan nämä mahdollisuudet kompensoivat erinomaisesti myös Suomen maantieteellistä sijaintia täällä Euroopan nurkassa. Yhteisistä pelisäännöistä pitää kuitenkin pystyä päättämään sekä kansallisesti että kansainvälisesti, Paloniemi sanoi.

Lisätietoja:

Aila Paloniemi, 050 511 3067.

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top