EDUSKUNTATIEDOTUS

Paloniemi kiitti ja puolusti Etyjin kenttäoperaatioita

Etyjin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) kiitti ja puolusti Etyjin kenttäoperaatioita Etyjin parlamentaarisessa yleiskokouksessa Berliinissä tiistaina. Yleiskokouksen käsittelyssä oli Belgian valtuuskunnan päätöslauselmaehdotus ”Reaffirming The Commitment To And Guarantee Of The Effective Operation Of The Osce”.

”Kenttäoperaatioissa konkretisoituu se, mitä Etyj tarkoittaa laajan turvallisuuden käsitteellä. Kenttäoperaatiot ovat ainutlaatuinen työkalu, jolla poliittisia päätöksiä pannaan käytännössä toimeen paikallistasolla. Niillä on parhaimmillaan suuri positiivinen vaikutus alueella asuvien ihmisten elämään”, Paloniemi totesi.

Etyjillä on tällä hetkellä 15 kenttäoperaatiota entisen Neuvostoliiton maissa ja Balkanilla. Kenttämissiot  perustetaan Etyjin pysyvän neuvoston päätöksellä ja sopimuksella isäntämaan kanssa. Kenttäoperaatiot pyrkivät esimerkiksi edistämään etnisten ryhmien rauhanomaista rinnakkaiseloa, vähemmistöjen suojelua ja ihmisoikeuksien toteutumista muutoinkin.

”Kentällä tehtävä työ on arvokasta, mutta myös vaarallista. Etyjin henkilöstön pitäisi saada tehdä työtään turvallisissa olosuhteissa”, Paloniemi vaati.

Etyjin kenttämissioissa työskentelee myös suomalaisia.

”Suomi tukee Etyjiä ja sen työtä täysin voimin. Me Etyjin yleiskokouksen parlamentaarikot voimme kannustaa kukin omia hallituksiamme, jotta ne tukisivat Etyjin kenttäoperaatioiden työtä jatkossakin.  Kenttäoperaatioiden työllä lujitetaan demokratiaa, rakennetaan luottamusta ja etsitään rauhanomaisia ratkaisuja uhkaaviin konflikteihin”, Paloniemi päätti.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarinen yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin. Yleiskokous on koolla Berliinissä 7.–11. heinäkuuta.

Lisätiedot:
Kansanedustaja Aila Paloniemi 050 511 3067

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top