EDUSKUNTATIEDOTUS

Paloniemi haluaa miehetkin puhumaan sukupuoleen perustuvasta väkivallasta

Etyjin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) kaipaa lisää miehiä mukaan keskusteluun sukupuoleen perustuvasta väkivallasta. Paloniemi puhui aiheesta Etyjin parlamentaarisessa yleiskokouksessa Berliinissä tiistaina, kun käsiteltävänä oli yhdysvaltalaisen kansanedustajan Hedy Fryn päätöslauselmaehdotus ”Combating gender-based violence”.

”Tarvitsemme lisää miehiä mukaan pohtimaan sitä, ruokkivatko nykyiset vallitsevat valtarakenteet ja käsitykset maskuliinisuudesta sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa. Olisi hienoa saada miehiltä ehdotuksia siitä, miten tilannetta voitaisiin korjata. Tarvitsemme myös lisää miehiä, jotka puhuvat muutoksen puolesta”, Paloniemi totesi.

Vaikka miehetkin kärsivät sukupuoleen perustuvasta väkivallasta, valtaosa sen uhreista on naisia.

”Tämän väkivallan ikävä erityispiirre on, että nainen usein tuntee väkivallantekijän. Erityisen haavoittavaa on seksuaalinen väkivalta, joka loukkaa naisen itsemääräämisoikeutta vakavalla tavalla ja jonka jäljet kulkevat uhrin mukana pitkään”.

Paloniemi näki tunnelin päässä kuitenkin valoa.

”Koulutus ja valistus ovat tie parempaan myös tasa-arvokysymyksissä. Miehet, naiset, tytöt ja pojat tarvitsevat tietoa siitä, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat perusihmisoikeuksia. Niiden toteutuminen on koko yhteiskunnan etu”.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarinen yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin. Yleiskokous on koolla Berliinissä 7.–11. heinäkuuta.

Lisätiedot:
Kansanedustaja Aila Paloniemi 050 511 3067

Kuvia kokouksesta Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen (OSCE PA) Flickr-tilillä:
https://www.flickr.com/photos/oscepa

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top