EDUSKUNTATIEDOTUS

Etyjin kansanedustajat kokoontuvat Kirgisiassa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen syysistunto pidetään Kirgisian pääkaupungissa Bishkekissä 3.–6. lokakuuta. Kokouksen ja sen yhteydessä järjestettävän Välimerifoorumin aiheet liittyvät Keski-Aasiaan ja siirtolaisuuteen. Keskustelua odotetaan myös Etyjin kenttämissioista, joiden toimintaedellytysten vahvistamista Etyjin kansanedustajat ovat päätöslauselmissaan vaatineet.

Etyjillä on 15 kenttäoperaatiota entisen Neuvostoliiton maissa ja Balkanilla. Kenttäoperaatiot pyrkivät edistämään esimerkiksi etnisten ryhmien rauhanomaista rinnakkaiseloa ja ihmisoikeuksien toteutumista.

Bishkekin kokoukseen osallistuvat Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta sen puheenjohtaja Aila Paloniemi (kesk.), varapuheenjohtaja Kimmo Kivelä (sin.) ja Mika Raatikainen (ps.).

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Lisätiedot:
Kansainvälisten asiain sihteeri Eeva Lahti 050 428 5422

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunta eduskunta.fi –palvelussa:

https://sisalto.eduskunta.fi/FI/kansainvalinentoiminta/Etyj_valtuuskunta/Sivut/default.aspx

Media advisory (OSCEPA):

http://www.oscepa.org/news-a-media/press-releases/2908-media-advisory-osce-parliamentary-assembly-gathers-in-bishkek-next-week-for-its-2018-autumn-meeting

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top