Ulkoasiainvaliokunta vierailee Kanadassa ja Yhdysvalloissa

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta vierailee Kanadassa ja Yhdysvalloissa 25.–30. marraskuuta keskustelemassa ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksistä poliitikkojen, tutkijoiden ja korkeiden virkamiesten kanssa.

Matka alkaa vierailulla Kanadan parlamentin alahuoneeseen, missä valiokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) pitää avauspuheenvuoron arktista yhteistyötä koskevassa julkisessa kuulemisessa. Kanadalaisia kiinnostaa erityisesti Suomen meneillään oleva puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa. Muita keskustelunaiheita ovat muun muassa turvallisuus- ja kauppapolitiikka.

Ottawasta valiokunta siirtyy Washingtoniin, missä valiokunnalla on tapaamisia muun muassa yhdysvaltalaisten parlamentaarikkojen, presidentin hallinnon, ajatushautomoiden ja tutkimuslaitosten edustajien sekä Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa. Keskustelujen teemoja ovat transatlanttiset suhteet, kansainvälinen turvallisuuspolitiikka mukaan lukien EU:n ja Naton yhteistyö, kauppasuhteet sekä ajankohtaiset kansainväliset kriisit Syyriassa, Ukrainassa ja Lähi-idässä.

Matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtajan Matti Vanhasen lisäksi valiokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) sekä kansanedustajat Aila Paloniemi (kesk.), Ilkka Kanerva (kok.), Simon Elo (sin), Maarit Feldt-Ranta (sd.), Tom Packalén (ps.), Paavo Arhinmäki (vas.) ja Stefan Wallin (r.).

Lisätiedot:

Valiokuntaneuvos Tiina Larvala 050 598 0106

Popup Galleria

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
Back to Top